Kalnrūpniecība ir rūpniecības nozare, kurā nodarbojas ar derīgo izrakteņu ieguvi, kā arī ar to izpēti un bagātināšanu. Sīkāk kalnrūpniecība tiek iedalīta iežu ieguves rūpniecībā un iežu apstrādes rūpniecībā. Lai iegūtu derīgos izrakteņus, tiek veidotas raktuves. Raktuves iedala atklātajās, apakšzemes un zemūdens raktuvēs. Lai iegūtu šķidrus vai gāzveida izrakteņus, piemēram, naftu, tiek veikti urbumi. Lai iegūtu jebkādu materiālu ir nepieciešama arī kvalitatīva un spēcīga tehnika. Šī tehnika parasti ir neiedomājami lielos izmēros, piemēram, Hitachi EX 5500 kāpurķēžu ekskavators vai arī Cat 797B kravas automašīna ir īpaši pielāgota tam, l ... Lasīt tālāk »

Skatījumu skaits: 680 | Pievienoja: Mascus | Datums: 08.08.2013

Ieskatoties vēsturē par auto ražošanas pirmsākumiem, jāpiemin fakts, ka pirmo auto rasējumu uzzīmējis Leonardo Da Vinči. Šī auto rasējumu reālā spēkratā pārvērta tikai 2004. gadā eksperti no Florences Zinātnes vēstures muzeja. Lai arī tas būtiski atšķīrās no tā, ko mēs mūsdienās saprotam ar automašīnu, tomēr zinātnieki atzina, ka jau tajā laikā Da Vinči domu gājiens bijis pareizs.
1769. — 1770. gados franču izgudrotājs Žozefs Konjū uzbūvēja trīsriteņu vilcēju artilērijas ieroču pārvadāšanai. Arī šis izgudrojums vairāk līdzinājās ratiņiem, nevis mūdienu auto, tāpēc tika nosaukts par "Konjū ratiņiem". Šie ratiņi ir uzskatāmi ne tikai par mūsdienu auto priekštečiem, bet arī par tvaika lokomatīves pirmsākumiem, jo tika darbināti ar tvaiku.


Foto: Konjū ratiņi

Krievijas izgudrotājs Ivans Kuļibins 1791. gadā uzbūvēja ratus-pašgājējus, kuros izmantoja spara ratu, bremzes, p ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1196 | Pievienoja: Mascus | Datums: 07.31.2013




Skatījumu skaits: 756 | Pievienoja: Mascus | Datums: 07.22.2013

Uzņēmums "Sisu Auto" tika dibināts 1931. gadā. Jau 1932. gadā no ražošanas līnijas noripoja pirmās astoņas smagās automašīnas un viens autobuss. Kravas automašīnu ražošana neapstājās arī kara laikā.
Uzņēmums ir spēcīgs smagās tehnikas ražotājs arī mūsdienās. 2008. gadā "Sisu Auto" ieguva godalgu par kokmateriālu vešanai paredzētas kravas mašīnas ražošanu E13 91 Sisu 6 × 4. Šī modeļa ražošana un piegāde tika uzsākta arī uz Krieviju.

Sisu tehnika plaši tiek pielietota ne tikai transportēšanā, mežizstrādē un būvniecībā, bet arī militārajā nozarē.



Skatījumu skaits: 650 | Pievienoja: Mascus | Datums: 07.01.2013




Skatījumu skaits: 861 | Pievienoja: Mascus | Datums: 05.16.2013

Volvo ir mūsdienu vislielākais dažāda veida tehnikas ražotājs. Volvo ražo tehniku jau kopš 1927. gada. Volvo ražo būvniecības tehniku, autobusus un lidmašīnu motorus. Līdz ar to Volvo marka ir ļoti plaši pārstāvēta visā pasaulē.
Tā kā Volvo ir līderis tehnikas tirgū, uzņēmums nekad neaizmirst par saražotās tehnikas kvalitāti un braukšanas prieka sagādāšanu katram tehnikas pircējam. Tāpēc Volvo nepārtraukti papildina savu tehniku ar dažāda veida uzlabojumiem konforta un braukšanas atvieglošanas jomā.

Eiropas lielākajā smagās un speciālās tehnikas tirdzniecības portālā Mascus, atradīsiet plašu Volvo tehnikas klāstu.






Attēlu avots: volvoce.com
Skatījumu skaits: 617 | Pievienoja: Mascus | Datums: 05.07.2013

Komatsu ir būvniecības tehnikas, kā arī kalnrūpniecībā izmantojamās tehnikas aprīkojuma ražotājs, kas uzsāka ražošanu jau 1921. gadā. Komatsu ražotāji arī ir uzskatāmi par līderiem elektronikas un loģistikas jomā.

Komatsu tehnikas kvalitāte un drošība ir galvenais arguments, kas tiek izmantots piedāvājot tehniku potenciālajiem pircējiem. Augstās kavlitātes Komatsu tehnika nekad nepievils pircēja cerības.

Komatsu tehnika ir pieejama dažādos izmēros, sākot no milzu mašīnām, kas paredzētas izmantošanai kalnrūpniecībā, līdz mini ekskavatoriem, kas palīdz kavlitatīvi veikt darbu nelielos apjomos.



Skatījumu skaits: 657 | Pievienoja: Mascus | Datums: 04.12.2013

Šķiet, ja John Deere ir zināms ik vienam lauksaimniekam. Tā ir tehnika ar labu slavu un plašu pielietojumu.
Apskatiet portālā Mascus izvietoto ražas novākšanas kombainu John Deere 9640 I WTS(Lai iegādātos šo kombainu, lūdzu, sazinieties ar pārdevēju. Sludinājuma ID BEF7DBAE)




... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 704 | Pievienoja: Mascus | Datums: 04.05.2013

Kubota traktoru ražošana aizsākās 1890. gadā., Japānā. Kubota bija pirmais lauksaimniecības tehnikas ražošanas uzņēmums Japānā. Uzticams darbos, daudzpusīgs, augsta kvalitāte- šādi raksturo savu tehniku paši Kubotas ražotāji. 1992. gadā uzņēmums saņēma prestižo "Deming Award" balvu par tehnikas kvalitātes izcilību. Mūsdienās "Kubota Corporation" uzņēmumi, kas pārdod Kubota tehniku vai piedāvā servisu atrodās 130 pasaules valstīs.

Ja arī jūs esat izdarījis izvēli par labu tieši Kubota tehnikai, ieskatieties portālā ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 577 | Pievienoja: Mascus | Datums: 03.22.2013

Case IH ir tradīcijām bagāts uzņēmums, kas arī šodien ir viens no lielākajiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar lauksaimniecības tehnikas un aprīkojuma ražošanu. Case IH galvenais mērķis ir palīdzēt zemniekiem atvieglot darbu ražas apstrādē. Visa Case IH ražotā tehnika un aprīkojums ir ļoti augstā kavalitātē.

Arī 2013. gadā Case IH iepazīstina ar vairākiem jaunumiem un uzlabojumiem. Piemēram, Axial-Flow® komabiniem ir pilnībā uzlabota kabīne tā, lai vadītājam būtu maksimāli ērti strādāt, un līdz ar to palielinātos arī darba efektivitāte kopumā.


Axial-Flow® kabīne (avots: caseih.com)



Case IH arī paplašina savu piedāvājumu tarktoriem ar jaudu no 55-115 z/s.

 Farmall U, Farmall A, Farmall C, visi trīs modeļi ir ar ekonomiskiem spēcīgiem dzinējiem, kā arī ērtībām, kas atvieglo dar ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 618 | Pievienoja: Mascus | Datums: 03.12.2013

« 1 2 3 »